Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Είστε σε αναμονή. Παρακαλώ περιμένετε.


Κοίταξε κλεφτά το ρολόι του. Ήταν μία παρά τέταρτο. Προλάβαινε δεν προλάβαινε. Η μικρή σχολούσε στις 1 και είκοσι.
1 Δεκεμβρίου. Σε λίγες μέρες θα έμπαιναν για τα καλά στο εορταστικό κλίμα. 80 χρονών κόντευε, όμως πάντα με μια γλυκιά νοσταλγία τα περίμενε τα Χριστούγεννα, μερικές φορές μάλιστα ξεχνιόταν και φερόταν σαν παιδί. Με ανυπομονησία. Τα βήματά του τον οδήγησαν γρήγορα στο βιβλιοπωλείο της κεντρικής πλατείας. Οι Χριστουγεννιάτικες κάρτες φιγουράριζαν ολοκαίνουριες δεξιά στη γωνία.
-Πόσο πάει αυτή; Ρώτησε κρατώντας μια κάρτα με ένα ανάγλυφο δεντράκι στο πρόσθιο φύλλο της. Είχε και μουσική, α, σίγουρα αυτή θα εντυπωσίαζε τα ξαδέρφια του, εκεί στην Αμερική έχουν του κόσμου τα καλά, δε μπορούσε να στείλει ό,τι κι ό,τι….
-3.70, του απάντησε κοφτά η πωλήτρια.
Μέτρησε τα ψιλά στην παλάμη του, ίσα ίσα έβγαιναν, σκέφτηκε ψελλίζοντας ένα «χαλάλι». Πλήρωσε και χάθηκε στην κοσμοβουή.


Χτύπησε νευρικά το κουδούνι στο σπίτι, δεν προλάβαινε να ανέβει, βιαζόταν να είναι στην ώρα του στο παιδί. Έδωσε στην κυρά καθώς κατέβαινε αλαφιασμένη τις δυο σακουλίτσες με τα μανταρίνια και το μαχλέπι που του είχε παραγγείλει και έφυγε χωρίς καθυστέρηση για το σχολείο. Την κάρτα δεν την έδωσε. Την είχε ασφαλίσει καλά στην εσωτερική τσέπη του σακακιού.


Πώς και πώς την περίμενε κάθε μέρα τη στιγμή που θα έπαιρνε τη μικρή από το σκολείο. Να την πιάσει από το χεράκι και να γυρίσουν σπίτι. Αυτό το μικρό ήταν αλλιώτικο. Ή εκείνος είχε γίνει πια πολύ ευσυγκίνητος και το έβλεπε έτσι. Αλλά η γλωσσίτσα της δε σταματούσε να κελαρύζει σε όλη την διαδρομή. Είχε σπιρτάδα και τρυφερότητα και ένα παιχνίδισμα στο ύφος και στις κινήσεις που τον σαγήνευαν.
-Πότε θα αρχίσετε Αγγλικά στο σχολείο; Τη ρώτησε.
-Του χρόνου, παππού. Του χρόνου. Και μετά θα μάθω και γαλλικά. Θα σε πάω στο Παρίσι, όταν μεγαλώσω….
-Θα κερδίσουμε το λαχείο και θα σε πάω πρώτα εγώ στην Αμερική, να γνωρίσεις τα ξαδέρφια σου εκεί, το ξέρεις ότι έχεις και εκεί ξαδέρφια;
Το βλέμμα του χάθηκε για λίγο. Αλήτεψε ξυπόλυτο στις αλάνες που έπαιζε βόλους με τα ξαδέρφια του …., στα γρατζουνισμένα από το σκαρφάλωμα γόνατα, στις ζαβολιές και τις αθώες τους συνομωσίες. Τώρα ο Θωμάς έγινε Τόμας και ο Νικόλας Νικ. Έχουν ένα σπίτι τεράστιο εκεί στην Αμερική…

Τακτοποίησε τα παπούτσια του, φόρεσε τις παντόφλες του και με ευλάβεια πριν ξεντυθεί τοποθέτησε στο συρταράκι δίπλα στο κρεβάτι την κάρτα. Κατευθύνθηκε στο τηλέφωνο. Θα έπαιρνε πρώτα τη νύφη του. Γραμματιζούμενη ήταν, ήξερε καλά Αγγλικά. Εκείνη του εξήγησε τις προάλλες τι έγραφε το γράμμα που ήρθε ξαφνικά από τα ξαδέρφια του .Πού τον είχαν βρει…. Είχαν στείλει μάλιστα και φωτογραφίες με όλη την οικογένεια. Επτά εγγόνια είχαν. Σχημάτισε σθεναρά το νούμερο.
-Έλα, μπαμπά, πες μου, είμαι στην πόρτα.
-Πήρα μία κάρτα, όποτε μπορέσεις θα γράψεις ένα χρόνια πολλά και δυο γραμμές στα ξαδέρφια μου στην Αμερική; Μόνο ότι είμαστε καλά και ότι τους περιμένουμε….Όχι πολλά λόγια. Και όποτε μπορέσεις. Έχουμε μέρες.
-Καλά, καλά, θα στείλω τον Γιώργο να την πάρει, μην ανησυχείς, έχουμε μέρες, θα την γράψω….
-Σ’ ευχαριστώ, κορίτσι μου.
-Σ’ αφήνω, όμως, μπαμπά, βιάζομαι.
Έβγαλε την κάρτα πανηγυρικά από το συρτάρι και την ακούμπησε στον καρυδένιο μπουφέ. Αν έλειπε, να την έβλεπε ο Γιώργος.
-Τι είναι αυτό; Ρώτησε η γυναίκα του.
-Για τα ξαδέρφια μου στην Αμερική. Θα γράψει η Ελένη δυο λόγια.
-Θα θέλουν να έρθουν, να κάνουν τσάμπα διακοπές, τι τα θες βρε Χριστιανέ να τους γράψεις; Τόσα χρόνια τι έπαθες που δεν τους έγραφες;
-Είχαμε χαθεί, ψέλισσε, μα δε συνέχισε την κουβέντα. Ήξερε ότι ήταν μάταιο….


12 Δεκεμβρίου, του Αγίου Σπυρίδωνος έγραφε το ημερολόγιο. Σπυρί σπυρί μεγαλώνει η μέρα από σήμερα σκέφτηκε ρουφώντας το πρωινό του καφεδάκι. Λίγο πιο νωρίς σήμερα, γιατί η κυρά Μαίρη ήθελε τα πρώτα, φρέσκα λαχανικά από τη λαϊκή. Είχε από χθες ετοιμάσει τη λίστα. Έπρεπε να τα έχει ως τις 9, γιατί τα παιδιά στις 12 θα έρχονταν να πάρουν το φαγητό. Το βλέμμα του στάθηκε στον μπουφέ. Η κάρτα ήταν ακόμη εκεί. Μήπως να ζητούσε από τη μεγαλύτερη εγγονή του να την έγραφε; Το κορίτσι η Ελένη ήταν τόσο πολυάσχολο, ίσως κακώς της ανέθεσε μια ακόμη αβαρία. Τόσο τρέχει η κοπέλα…Μα και ο γιος του μαζί, και η άλλη η νύφη του με τον μεγάλο του το γιο, σάμπως κι αυτοί δεν έτρεχαν; Θα της το ζητούσε το μεσημέρι. Να, κάπου εκεί, ανάμεσα στα μαθήματα, θα έκανε και εξάσκηση, 5 χρόνια πήγαινε Αγγλικά, μπορεί και να της άρεσε, μα πώς δεν το είχε σκεφτεί;
-Ναι, παππού, αλλά όχι σήμερα, μια από τις επόμενες μέρες, καίγομαι, άφησέ την στη γιαγιά και θα έρθω να την πάρω….
-Σ’ ευχαριστώ κορίτσι μου, δυο λόγια μόνο και ότι είμαστε καλά, δε θέλω να σε βγάλω από το πρόγραμμά σου…




16 Δεκεμβρίου. Η λίστα σήμερα έγραφε δαμάσκηνα και χουρμάδες. Φτάσαμε για τα καλά στα Χριστούγεννα, σκέφτηκε. Η κυρά Μαίρη ετοιμάζεται. Από το πρωί τα κανακεύει τα μελομακάρονά της. Όπως έκανε να αφήσει τα γυαλιά του, ανέμισε η κάρτα του μπουφέ και προσγειώθηκε στα πόδια του. Θα προλάβει άραγε να φτάσει εγκαίρως στην Αμερική; Σίγουρα, τα ταχυδρομεία ήταν γρήγορα πια, όχι όπως παλιά… Το κορίτσι δεν είχε έρθει.
Εκείνη την ώρα άκουσε τη φωνή του μεγάλου του γιου. Επιστήμονας, δυο δουλειές έκανε για να τον σπουδάσει. Αλλά χαλάλι του, το άξιζε και με το παραπάνω. Όλη η πόλη τον σέβεται, τον εκτιμά, δεν έχει μείνει μόνο στην επιστήμη του, έχει όραμα, ο κόσμος τον ψηφίζει στις εκλογές….
–Μήπως πριν φύγεις θα μπορούσες να γράψεις δυο γραμμές σ’ αυτήν την κάρτα , γιε μου; Μόνο δυο λόγια και ότι είμαστε καλά. Μια που θα περάσω από το Ταχυδρομείο σήμερα….
-Βιάζομαι αυτή τη στιγμή, πατέρα. Αστην εδώ και θα έρθω αύριο να στην γράψω…



21 Δεκεμβρίου, παππού, του θύμησε η μικρή, σε δυο μέρες είναι η γιορτή μας, θα έρθεις, έτσι δεν είναι;
-Έλειψα ποτέ εγώ, βρε μικρούλα, από γιορτή σου για να λείψω τώρα; Τι είναι αυτά που ρωτάς;
-Το κέρδισες το λαχείο, παππού;
Το λαχείο… Για εκείνο το ταξίδι. Η κάρτα. Για εκείνο το μέρος. Για το αίμα, που δε γίνεται νερό, που μιλάει, που κραυγάζει, που επαναστατεί….
-Γιατί πάμε πιο γρήγορα, παππού;
-Έχω μια δουλίτσα, καρφιτσούλα μου, πρέπει να προλάβω κάτι, όσο μπορείς άνοιξε το το βηματάκι, μη μου κουραστείς κιόλας….
Γύρισε το κλειδί, δε θυμάται καν αν χαιρέτησε, άρπαξε την κάρτα από τον μπουφέ και κατευθύνθηκε τυφλά, σχεδόν ενστικτωδώς στο ταχυδρομείο.



Κόσμος πήγαινε κι ερχόταν, πακέτα φορτώνονταν και άλλα ξεφορτώνονταν, εν βρασμώ όλοι, κλίμα Χριστουγέννων. Περιέφερε το βλέμμα του τριγύρω. Σε ένα τραπέζι ένας νεαρός κολλούσε γραμματόσημα σε μια ντουζίνα φακέλους. Φορούσε μαύρα πάνινα μποτάκια μες στο καταχείμωνο! Ξεπέρασε τη συστολή και τον πλησίασε. Εκείνος σίγουρα θα ήξερε. Ήταν δεν ήταν δεκαέξι χρονών.
-Συγγνώμη για την ενόχληση, μήπως μπορείτε να μου γράψετε πώς είναι το «Καλά Χριστούγεννα» στα Αγγλικά; τον ρώτησε προτείνοντάς του μία καρό χαρτοπετσέτα…
-Μα, τι λέτε, δεν είναι τίποτα, προσφέρθηκε το αμούστακο παιδί.
-Χίλια ευχαριστώ, παιδί μου….
Ο νεαρός σχημάτισε τη φράση με δυσκολία στην ανάγλυφη, μαλακή επιφάνεια της χαρτοπετσέτας, και ο κυρ Κώστας ένα λεπτό αργότερα προσπαθούσε να ζωγραφίσει τις λέξεις στο λευκό εσωτερικό της κάρτας.


Το παιδί σταμάτησε και έμεινε με έκπληξη να τον παρατηρεί….
-Μήπως θέλετε να σας το γράψω εγώ;
-Να μη σε βάζω σε κόπο παιδί μου.
-Κανένας κόπος, ούτε ένα λεπτό δε θα μου πάρει, αλλά…. Πείτε μου, τι ακριβώς θέλετε να κάνετε;
Ένας ολόχρυσος ήλιος ανέτειλε μέσα από το χαμόγελο του παππού.
-Στα ξαδέρφια μου στην Αμερική θα την στείλω, να έχω και την διεύθυνση εδώ, είπε καμαρώνοντας καθώς έβγαζε από την άλλη τσέπη το φάκελο με το γράμμα που είχε λάβει…
-Θέλετε να γράψουμε και κάτι ακόμη; πρότεινε γενναιόδωρα ο νεαρός. Εδώ βλέπω έχει και διεύθυνση e-mail. Έχεις εγγόνια παππού; Έχουν υπολογιστή;
-Μα, ναι. Δύο υπέροχες εγγονές. Υπολογιστή;
-Ναι, κομπιούτερ.
-Α, κομπιούτερ! Ω, ναι, το καλύτερο έχει η μεγάλη, πριν δυο μήνες της το έκανα δώρο εγώ από τις οικονομίες μου, μας έφερε τους καλύτερους βαθμούς, μη νομίζεις όμως ότι θα αφήσω παραπονεμένη τη μικρή.
-Μπορείς, λοιπόν να στείλεις e-mail κάποια στιγμή, γράμμα από το κομπιούτερ δηλαδή, μπορείς να στείλεις και φωτογραφίες και σε ένα λεπτό, τσουπ, εκεί θα είναι….. Τι άλλο να γράψουμε στην καρτούλα, για πες μου.
- «Είμαστε όλοι καλά και το ίδιο ευχόμαστε δι’ εσάς». Είναι εντάξει παιδί μου, σ’ ευχαριστώ, χίλια καλά να σου δίνει ο Θεός.
-Να σαι καλά κι εσύ, παππού. Καλά Χριστούγεννα!


Κόλλησε αλαφρωμένος το γραμματόσημο και έριξε το γράμμα στο κίτρινο κουτί που έγραφε «ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ».
Περνώντας μπροστά από το καφενείο χαιρέτησε με ιλαρή φωνή τον σερβιτόρο που άλλαζε βάρδια. Δεν προχώρησε όμως παραπέρα. Καιρό τώρα, όταν έπινε το δεκατιανό καφεδάκι του παρατηρούσε το μαγαζί που είχε ανοίξει απέναντι. Νεαροί μπαινόβγαιναν όλη μέρα και κάθε φορά που κρυφοκοίταζε να διακρίνει πίσω από το φυμέ τζάμι τους έβλεπε όλους καθισμένους μπροστά σε έναν…. υπολογιστή.
«Τσουπ, σε ένα λεπτό…» βοούσαν με τυμπανοκρουσίες οι λέξεις στο κεφάλι του.
Πέρασε την πόρτα. Μια κοπέλα σχημάτιζε απανωτές φούσκες με την τσίχλα της στο ταμείο. Στάθηκε μπροστά της. Έβγαλε από το πορτοφόλι του πέντε έξι φωτογραφίες. Τα παιδιά μικρά, τα παιδιά σήμερα, οι γιοι του, οι νύφες.
-Θα ήθελα να στείλω αυτές τις φωτογραφίες με –έβγαλε την τσαλακωμένη χαρτοπετσέτα και άρχισε να διαβάζει συλλαβιστά- ι μ έ ι λ παρακαλώ….



-------------------------------------------------------------------------------------------------
Εύχομαι σε όλους σας υγεία και αγάπη. Να δώσετε και να σας δοθεί.
Ας μην την ψάχνουμε στα μεγάλα και πανηγυρικά. Στις μικρές, μικρούτσικες λεπτομέρειες είναι κρυμμένη, σ' ένα βλέμμα, ένα χάδι, ένα μικρό τοσοδούλικο δωράκι, σε μια αληθινή κουβέντα. Ας δούμε με καθαρό βλέμμα και ειλικρινές ενδιαφέρον γύρω μας, δίπλα μας. Κι ας φτιάξουμε ο καθένας το δικό του παραμύθι, να χαθούμε για λίγο στις αυλές και τα δρομάκια του, σα παιδιά...Για όσο...Έστω και για λίγο... Να την ταχταρίσουμε τη νέα τη χρονιά, να μας έρθει γενναιόδωρη...Ας κυλήσουν ειρηνικά οι γιορτινές μέρες, όπως τους πρέπει!Καλές γιορτές !

91 σχόλια:

eirini είπε...

Κόλλησα φιλενάδα πραγματικά!!!! Τί όμορφα που γράφεις! Τί να πρωτοσχολιάσω; Την ιστορία ή τον τρόπο γραφής σου; Πραγματικά συγκινήθηκα και θύμωσα και χαρήκα με την ιστορία σου....
Ούτε ένας άνθρωπος δεν βρήκε τον χρόνο να ασχοληθεί μαζί του; Αυτός έχει δώσει τα πάντα για την οικογένειά του. Γιατί γινόμαστε έτσι εμείς οι άνθρωποι; Και στα καλα καθούμενα ένας άγνωστος ασχολήθηκε μαζί του! Του έδωσε το ελάχιστο αλλά τόσο σημαντικό για αυτόν! Πολύ όμορφη ιστορία αγαπημένη μου ομπρελίτσα... να μάθουμε όλοι από αυτήν, να μην κάνουμε ποτέ τέτοια λάθη. Πραγματικά με ξετρέλλανες φιλενάδα... το εννοώ! Σε φιλώ γλυκά γλυκά!!!!!!!!!

Υ.Γ. Εμείς πάμε καλύτερα! Το κατάφερα αυτό που σου έλεγα! Μ'έπιασες ελπίζω!

Alkmini είπε...

Οταν λεω γω οτι "τοχεις" εσυ μου λες ... ουτε και ξερω τι μου λες...

Σισ μου κατα πρωτον μουχεις λειψει...
το μπουρου μπουρου μας :)
επειτα η ιστοριουλα σου με εκανε να φανταζομαι πως θα ηταν να επαιρνα δικα σου βιβλια , ετσι ομορφα και απλα γραμμενα, μα με τοση ευαισθησια και να διαβαζω.

Τι λες?? Μηπως να το ξανασκεφτεις?? Λεω μηπως...

φιλια και μια μεγαλη αγκαλια.
σμουτςςςςςςςς

Side21 είπε...

Καταλαβαίνεις τι ...
έγραψες κορίτσι μου !!!
Αληθινά δάκρυσα ...
Σου εύχομαι από καρδιάς
ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ...

Δημιουργία είπε...

Να εισαι καλα και να γραφεις.

faraona είπε...

Υπεροχο Ομπρελιτσα μου!
Γραφεις πολυ ομορφα κουκλα μου «τοχεις» που λενε εδω και τ αλλα κοριτσια!Ανθρωπινη ,τρυφερη κι ευαισθητη η ιστοορια σου αγγιζει πτυχες τις ψυχης μα και τις λυγίζει.
Σου στελνω τ φιλια μου!

****εγινε κατι και μου απαντησες σε ποστ του Απριλιου ...ακομη ρωταω...δεν καταλαβα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Αχ! βρε κοριτσάκι μου με μάγεψες πάλι, θα σου δώσω ένα φιλάκι όταν σε δω , δεν το γλυτώνεις, γιατί το έδεσα κόμπο, θα σε δω στις 28 ε;Καλημέρα κόρη της φίλης μου άρα και δική μου κόρη!

Σταλαγματιά είπε...

Πόσο μου αρέσουν οι Χριστουγεννιάτικες ιστορίες!!
Τι γλυκός παππούλης είναι αυτός!!!
Έτσι κάνουμε πάνω στην βιασύνη μας και παραμελούμε τους ανθρώπους που αγαπάμε.
Κανείς δεν βρέθηκε να του γράψει δυο λέξεις;
Τι ζήτησε ο καημένος μια κάρτα να στείλει.
Πολύ όμορφη ιστορία μου άρεσε πάαααααρρρααααααααααα πολύυυυυυυυυυυ

Καλές γιορτές ομπρελίτσα !!

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Την αγάπη μου, την αγάπη μου

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Ρηνιώ μου,

άραγε πόσοι τέτοιοι παππούδες υπάρχουν ανάμεσά μας και εμείς μες στην βλακωδέστατη ταχύτητά μας τους προσπερνάμε;
Τον παππού αυτόν, αν βολέψει όταν έρθεις θα στον γνωρίσω. Και είμαι σίγουρη ότι θα μπει μες στην καρδιά σου...
Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, βρέθηκα χαλαρή, εκεί στην Ξάνθη, και τα συναισθήματα οδήγησαν το χέρι μου, τίποτα παραπάνω....
Τα έχω μάθει τα νέα, τι νόμιζες; Θέλω όμως να τα πούμε και κατ' ιδίαν!
Να χαλαρώσεις και να περάσεις όμορφα φιλενάδα μου,
τα φιλιά μου κοριτσάκι μου, να είσαι καλά!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Αλικάκι μου,

δεν έχω αναθεωρήσει, τα πιστεύω αυτά που λέω...
Είναι τόσες εικόνες και τόσα συναισθήματα που με πολιορκούν, αν ήμουν πιο χαλαρή ίσως να έγραφα πιο συχνά τις ιστορίες μου, αλλά ξέρεις, ξέρεις πολύ καλά την καθημερινότητά μου....

Και εμένα μου έλειψες αδέρφι.
Πολύ!!!!!!!

Μακάρι να μπορέσω μες στις γιορτές να αλητέψω στα σοκάκια εδώ γύρω. Μου έχει λείψει φρέσκος αέρας...

Φιλιά στα μούτρα, να είσαι καλά!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Side 21,

για να μπορείς να συγκινείσαι σημαίνει ότι έχεις μια πολύτιμη, ευαίσθητη ψυχή, και αυτό είναι το πιο σημαντικό!
Σε ευχαριστώ πολύ,
πραγματικά με συγκίνησες!
Και σε σένα εύχομαι ό,τι καλύτερο!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Δημιουργία μου,

καλλιτέχνιδά μου,

ευχαριστώ για την ευχή σου,
μακάρι να είμαι καλά, όχι μόνο για να γράφω, αλλά και για να έρχομαι να θαυμάζω τις όμορφες δημιουργίες σου!

Τα φιλιά μου, να είσαι κι εσύ καλά!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Φαραόνα μου που μου χεις λείψει τόσο πολύ,

μόνο τα συναισθήματα μίλησαν, τίποτα παραπάνω...Αλλά είναι οι μέρες, είναι νομίζω και η δική σας διάθεση ανοιχτή, η ανθρωπιά και η τρυφερότητα χαρακτηριστικά σας, γι αυτό το κείμενο λειτόύργησε έτσι...Στο τέλος θα κοκκινίσω και από κόκκινη ομπρέλα θα γίνω κατακόκκινη ομπρέλα!

Σου στέλνω κόκκινα φιλιά και μια ζεστή καληνύχτα.

Ένα μπέρδεμα έγινε, τα είπαμε, αλλά πραγματικά γέλασα με το μετά σου, μα πραγματικά!Να σαι καλά!!!!!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Αχτιδούλα μου ευαίσθητη,

να μου δώσεις δυο φιλάκια όταν θα έρθω στην αγκαλιά σου που μυρίζει φρέσκο σαπούνι...
Για τις 28 λέω κι εγώ, αλλά ο Κ. δουλεύει και μου είπε να το κανονίσουμε για τη Δεύτερη εβδομάδα. Εκτός αν συνοδεύσω την ωραία μας καλεσμένη και γυρίσω την επομένη, μα, το παράκανα αυτή τη φορά, κοντεύουν τρεις μήνες...

Σε φιλώ, θα σου στείλω τις επόμενες μέρες τη συνταγή της βασιλόπιτας και όταν θα ζυμώσω, θα σου κρατήσω οπωσδήποτε μία.

να είσαι καλά, τα φιλιά μου και στον κύριο Δημήτρα, καλό βράδυ!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Αναστασία μου,

αυτός ο παππούλης είναι πράγματι πολύ γλυκός και καθόλου δεν τα δείχνει τα 80 κοντά χρόνια του.
Και αυτή η κάρτα είναι πραγματικά τόσο σημαντική γι' αυτόν.
Κι εμένα μου αρέσουν οι χριστουγεννιάτικες ιστορίες, έχω μερικές ακόμη να σας διηγηθώ..., ίσως να τα καταφέρω...

Σ' ευχαριστώ μικρή μου όμορφη, να είσαι πάντα καλά, είσαι ένα αστέρι που λάμπει!

Σε φιλώ!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Καναρινένια μου,

έχω βγάλει μια φωτογραφία με αφορμή αυτήν σου την αγάπη, την τόσο ξεχωριστή. Πάω ταχυδρομείο!
Αλλά πριν σου στέλνω φιλί με γεύση καραμέλας που σου αρέσει...

faraona είπε...

Ευχες για καλα Χριστουγεννα!!!
Ομορφα και γεματα με υγεια κι αγαπη.
Ευχομαι ο,τι επιθυμεις να βρεθει με την κανουργια χρονια στην πόρτα σου!!!
πολλα φιλια!

Dee Dee είπε...

Εισαι απιθανη!!!

Και ποσο δικιο εχεις!!! Ποσοι ανθρωποι υπαρχουν "παρατημενοι" με οποιον τροπο γιατι ο χρονος και το κυνηγι του θυσαυρου μας εχει κανει απανθρωπους!!!


Βουρκωσα!

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

fish eye είπε...

Εύχομαι σε όλους σας χρόνια πολλά και καλά. Χαρούμενα Χριστούγεννα κοντά στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Με πολλές μυρουδιές και γεύσεις. Κυρίως από Ζωή!

θα σε διαβασω αργοτερα..ναιιι;;;;
:)))

xamogelasti! είπε...

Καλημέρα !!!
Η ιστορία σου είναι καταπληκτική!!! Μήπως κάπως έτσι δεν λειτουργούμε όλοι μας στη δύνη της καθημερινότητας....? μ 'έκανες να σκεφτώ και να συγκινηθώ!!
Σου εύχομαι από καρδιάς ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΟΜΠΡΕΛΙΤΣΑ!!!!

Ιφιγένεια είπε...

Ιστορία που σου φέρνει δάκρυα στα μάτια ... υπέροχη ιστορία ομπρελίτσα μου , και πόσο αληθινή ... αλλά έτσι γίνεται ... τρεχουμε , τρεχουμε και χάνουμε τις στιγμές ....
Η χαρτοπετσέτα με συγκίνησε πολύ ...

Όμως το τέλος μου άρεσε πιο πολύ !!!

Θα δώσεις πολλά φιλιά σ'αυτόν τον παππού ???

Καλές , ησυχες και όμορφες γιορτές φιλενάδα !!!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Ευχαριστώ Φαραόνα μου!
Υγεία καλή μου πρώτα απ' όλα και μετά την ευλογία να μπορώ να απολαύσω μικρές, καθημερινές στιγμές με τους αγαπημένους μου, εκεί είναι η ζωή μας, εκεί....

Σε φιλώ,
σου ανταποδίδω. Ό,τι καλύτερο να σου φέρει η νέα χρονιά!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Dee Douka μου,

όντως, πόσους ανθρώπους...
όχι από πρόθεση, αλλά σίγουρα από βλακεία...

Σε φιλώ κοτσιδού μου!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Αγκαλιές μου,

σ' ευχαριστώ πολύ πολύ αστέρι...
Έτσι, μυρουδιές από ζωή...
Σε μία λέξη όλα...
Σου ανταποδίδω με όλη μου την αγάπη!

Διάβασέ με όταν, όποτε... εννοείται... στην ομπρέλα μιλάς ;)

Φιλί διπλό.

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Χαμογελαστή μου,

σε καλωσορίζω με ένα πλατύ χαμόγελο! Και κάτι μου ψιθύρισε ένα πουλάκι, ότι έχεις γενέθλια σήμερα! Σου εύχομαι τα καλύτερα και θα περάσω για κέρασμα:)

Είναι ωραίο το χαμόγελο συγκίνησης.
Καλές γιορτές σου εύχομαι!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Ιφιγένειά μου,

σ'ευχαριστώ...
Και σε σένα ευχομαι να περάσεις όπως ακριβώς ονειρεύεσαι!

θα του δώσω τα φιλιά, και είμαι σίγουρη ότι θα ψηλώσει δέκα πόντους από τη χαρά του!

Φιλιά πολλά κορίτσι μου σε σένα και την ωραία σου οικογένεια!

Dee Dee είπε...

το Ντι-ντουκα....μου θυμιζει ντουντουκα :):):):):)

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Ανώνυμος είπε...

KAΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!!!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Κοτσιδού μου,

:P

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Παπαρουνίτσα μου,

ευχαριστώ πολύ!

Και σε σένα εύχομαι ό,τι καλύτερο!
Τα φιλιά μου!

Unknown είπε...

υπέροχο μάτια μου:)

να είσαι πάντα δημιουργική και να περνάς όμορφα...

καλές γιορτές με τους αγαπημένους σου...

φιλιά βρόχινα...

Artanis είπε...

Καλησπέρα κόκκινη ομπρέλα...
Πολύ όμορφη η ιστορία αυτή, με στεναχώρησε που κανείς δεν είχε τον χρόνο να γράψει αυτές τις λίγες λέξεις στην κάρτα του παππού...
Αλλά κι αυτός, μάγκας, βρήκε τον τρόπο, την τελευταία στιγμή...Έστω και με τη βοήθεια των ξένων...
Χρόνια πολλά και καλές γιορτές...
Καλό βράδυ να έχεις...

Margo είπε...

Πολύ όμορφη ιστορία ολότελα φανταστική, μήπως με υπαρχτά πρόσωπα; Όπως και να έχει πολύ όμορφο το παραμύθι σου, μπορώ να το φανταστώ με ανάλογη εικονογράφιση να στέκεται επάξια ανάμεσα σε άλλα στα βιβλιοπωλεία!!! Να είσαι καλά ομπρελίτσα καλές γιορτές να έχεις με τους αγαπημένους σου.

Talisker είπε...

Yπαρχουν ανθρωποι που ζουν μοναχοι
απο διακριτικοτητα και σεβασμο στις ζωες των αλλων
ή απο παραιτηση στο να διεκδικουν λιγο χωρο και προσοχη στις ζωες των αλλων οταν οι αλλοι δεν εχουν τον χρονο να ενδιαφερθουν

υπαρχουν αμθρωποι που ζουν ολοι μαζι
και τοσο αποξενωμενοι

κι εγω δεν ξερω
εχω εναν κομπο στο λαιμο με ολο αυτο που διαβασα

και θελω πρωι πρωι να παρω τον μπαμπα μου τηλεφωνο

να δω αν θελει τιποτα..γιατι τετοιος ειναι σαν τον αξιαγαπητο πρωταγωνιστη σου..δεν θελει να με "βαραινει"

Ολες μου τις ευχες!
Απο καρδιας!

πουαντερι είπε...

Δακρυσα με την ιστορια.
Τι να πω;! ποσο σκληροι γινόμαστε καμιά φορα χωρις να το θελουμε; μας παίρνει η μπάλα της καθημερινότητάς και προσπερνάμε τα πιο σημαντικά.
Δεν θελει πολυ χρονο για να δείξουμε την αγαπη μας και ειδικά σε αυτους που μας την χαρίζουν απλόχερα καθε μερα.

Καλα Χριστουγεννα με αγαπη για ολο τον κοσμο.

eva είπε...

Ειρηνικά, όπως πρέπει! Και χωρίς αναμονές. Ούτε και αναβολές. Γιατί η ζωή δεν περιμένει. Περνά και χάνεται.
Τις πιο θερμές ευχές μου για ένα 2009 γεμάτο υγεία και ευτυχία, εκεί στις μικρές καθημερινές μας στιγμές1
Καλές γιορτές :)

anima είπε...

Να γίνουμε πάλι παιδιά.Μήπως και ανακαλύψουμε εκ νέου την χαμένη μας αθωότητα.Και ελπίδα

Ας το προσπαθήσουμε.Πάντα υπάρχει ένα ξεχασμένο παιδί μέσα μας.Αρκεί να το φέρουμε στην επιφάνεια.Για να μπορούμε να δούμε τον κόσμο αλλιώς...

Μπροστά μας η αφορμή μα κι αιτία...

Τρυφερό Φιλί καληνύχτας
[τα υπόλοιπα τηλεφωνικά]

Ανώνυμος είπε...

Αχ ρε γμτ! Πόσα προσπερνάμε κάθε μέρα. Που κοιτάζουμε χωρίς να βλέπουμε; Πόσα δεν κοιτάζουμε ενώ βλέπουμε;

Γεμάτη αγκαλιές ευχές. Στον πιο τρυφερό πλάσμα της γειτονιάς!

Σε φιλώ, ζεστά, φιλικά, γλυκά, τρυφερά Χριστούγεννα

Theogr ο κηπουρός είπε...

Ευχές πολλές από ♥ας
μαζί με άνθη τριανταφυλλιάς
αφήνω στο blog αυτό
τούτο τον γιορτινό καιρό
να είστε πάντοτε καλά
να ‘χετε αγάπη στην ♥
και θα τα λέμε από εδώ
και απ’ τον κήπο του Theo...

Υπέροχο, Συγκινητικό, Αληθινό.

witchofdaffodils είπε...

καλές γιορτές, έυχομαι υγεία, δύναμη και ομοργιά :)

Roadartist είπε...

"Στις μικρές, μικρούτσικες λεπτομέρειες είναι κρυμμένη, σ' ένα βλέμμα, ένα χάδι, ένα μικρό τοσοδούλικο δωράκι, σε μια αληθινή κουβέντα."


Ποσο πολύ συμφωνώ.. ΚΑΙ απο εδω ξανα οτι ποθεις.. Καλα Χριστουγεννα ολο αγαπη ..

Να ανταλλασουμε συνεχεια ευχες για να πιασουν χααχ :) Φιλακια :)

eirini είπε...

Μωρό μου σου εύχομαι ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα!!! Τις θερμότερες ευχές μου για υγεία, ευτυχία σε όλους σας!!!!
Μακάρι να ήμουν και 'γώ τώρα μαζί σας! Περιμένω να ειδωθούμε!!!

Δημιουργία είπε...

Πολλές ευχες για καλά Χριστούγεννα. Να χαίρεσαι ό,τι αγαπάς και πάντα δημιουργική!

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Τι ωραία που γράφεις!!!!!!!!!!!
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ , ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ , με υγεία , γαλήνη και αγάπη !!
ΕΥΧΕΣ για ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΗΡΕΜΕΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ !!!!
Και του χρόνου τα λέμε πάλι !!!

Alkmini είπε...

Και
αφου σε πηρα τηλεφωνο να σου ευχηθω πιο ζεστα και ακουστικα
και δεν απαντησες
ηρθα στο σπιτικο σου να ευχηθώ
Καλες γιορτες να περασεις με τ αγαπημενα σου προσωπα.
σμουτς στα μουτρα.

Αλεξάνδρα είπε...

πανέμορφη η ιστορία σου!!!

Πως αφήνουμε έτσι τα σημαντικά για τα ασήμαντα όμως ε;

Πόσο έχουμε αλλάξει τις προτεραιότητές μας...

Δεν στεκόμαστε σε ότι αγαπάμε γιατί νομίζουμε πως έχουμε όλο το χρόνο... μα δεν τον έχουμε...

Κι είναι πολλές φορές οι άγνωστοι που συντονίζονται στα θέλω μας...

Ισως γι αυτό έχει τόσο επιτυχία το διαδίκτυο. Συστήνει ανθρώπους που τους νιώθουμε σαν από πάντα φίλους...

Να είσαι καλά και να γράφεις!

Χρόνια Καλά και να περνάς όμορφα αυτές τις μέρες, κοντά σ΄αυτούς που αγαπάς!

Aνεμος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ & ΠΟΛΛΑ!
Σε όλους! Στους χριστιανούς, στους βουδιστές, στους μουσουλμάνους, στους άθεους, στους εθνικούς, σε όλο τον κόσμο! Γιατί δεν έχει για μένα σημασία τί πιστεύει ο καθένας, σημασία έχει τελικά ο άνθρωπος...

νικόλας είπε...

Πρώτη φορά έρχομαι, όμορφη ιστορία διαβάζω...
Και με βάζεις σε τύψεις μα πολλές λέμε τώρα για κάτι ξεχασμένα παραμύθια που έχει γράψει ο πατέρας μου σε σπηραλ μπορεί και 200φυλλο και είναι αφημένα στη βιβλιοθήκη από το καλοκαίρι. Θα μου πεις μα καλά παραμύθια του πατέρα σου και δεν τα διάβασες ντροπή. Ε ναι δεν τα διάβασα γαμώτη μου γιατί παλέυοντας με χιλιαδυο τα ξέχασα (δικαιολογίες) και θυμάμαι τη λαχτάρα του και τώρα ντρέπομαι ακόμα πιο πολύ.
Σ' ευχαριστώ για την ιστορία σου που μου θύμισε δικές μου απροσεξίες. Από το απόγευμα πιάνω δουλειά λοιπόν μ' αυτά...

Dimitra Andritsiou είπε...

Πολύ όμορφο και συγκινητικό! Και πόσο αληθινό! Πόσοι τέτοιοι παππούδες υπάρχουν γύρω μας άραγε;
Χρόνια πολλά!

lila είπε...

Μπήκα να σου ευχηθώ χρόνια πολλά και κόλλησα κυριολεκτικά με την ιστορία σου.
Τι συγκινητικός που ήταν ο παππούς και τι γλυκός.Ψυχούλα.
Μπράβο σου που έγραψες την ιστορία του με τόσο άμεσο και απλό τρόπο.
Να είσαι καλά και του χρόνου με υγεία.
Καλή Πρωτοχρονιά

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Νεράιδα μου,

αλήθεια, σου άρεσε;
Σ' ευχαριστώ....

Η ευχή σου μοιάζει πάντα δώρο παραμυθένιο!

Κι εσύ το ίδιο.
Αγαπημένη και ευτυχισμένη πλάι σε αγαπημένους!

Καλή χρονιά να έχουμε!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Artanis μου,

κι εγώ το ίδο αισθάνθηκα όταν το συνειδητοποίησα. Ίσως γι' αυτό έγραψα και την ιστορία...
Δυο λέξεις, κι όμως...

Να περνάς όμορφα στο ταξίδι σου και η καινούρια χρονιά να σου φέρει κάθε ευλογία.

Τα φιλιά μου!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Margo μου,
χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!

Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να γράψω κάτι ολότελα φανταστικό. Όταν μου προκύπτει η ανάγκη να γράψω, πάντα υπάρχει πίσω ένα δυνατό συναίσθημα. Και αυτή τη φορά με σφράγισε η χαρά και η λαχτάρα στα μάτια αυτού του παππού όταν του έγραψα αυτήν εδώ την κάρτα. Το 80% της ιστορίας είναι αληθινό.

Με τιμάς απίστευτα και με συγκινείς με τα λόγια σου.
Τι ωραίο όνειρο που θα ήταν αν...
Αλλά νομίζω ότι άλλοι είναι οι κανόνες, άλλες οι προυποθέσεις, χρειάζεται ιδιαίτερο ταλέντο, δεν ξέρω αν φτάνει μόνο το συναίσθημα!
Όπως και να' χει σε χιλιοευχαριστώ!!!

Κι εσύ να περάσεις όμορφα, με υγεία να μας έρθει η νέα χρονιά και δίπλα σε αγαπημένα πρόσωπα!
Ας αφεθούμε στις μικρές, ακριβές μας στιγμές!

Τα φιλιά μου!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Talisker,

στρώνα κόκκινο χαλί να σε υποδεχτώ στην ομπρέλα μου,

και συμφωνώ...
Ο παππούλης αυτός δείχνει σταθερά σεβασμό και διακριτικότητα στις ζωές και τις ανάγκες των άλλων.

Αλλά, να, θέλησα να μπω για λίγο, αν μπορούσα, στο δικό του μυαλό, στις δικές τους ανάγκες, και να ψελλίσω ένα όχι ρε γμτ...

Τον ξέρω αυτόν τον κόμπο στο λαιμό.
Και χαίρομαι αν στάθηκα αφορμή για ένα ακόμη τηλεφώνημα στον πατέρα σου...Το ίδιο έκανα ξέρεις κι εγώ με τον δικό μου την επομένη. Μερικές φορές θυμώνω που τον θεωρώ βράχο και αναβάλλω κάτι τέτοια τηλεφωνήματα...


Και τις δικές μου ευχές, ειλικρινείς και από καρδιάς!
Καλή χρονιά να έχουμε!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Πουαντερί μου,

όπως τα λες είναι.
Μπορούμε να γίνουμε πολύ σκληροί από αφέλεια. Και ίσως πολύ εγωιστές... Όταν το συνειδητοποίησα θέλησα να το μοιραστώ. Και έτσι προέκυψε η ιστοριούλα.

Να είσαι καλά, να περάσεις όμορφα με την υπέροχη οικογένειά σου!
Σε φιλώ!
Καλή χρονιά!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Ευαγγελία μου,

αχ, και να ξερες πόσο έντονα το βίωσα αυτές τις μέρες αυτό που λες.
Ναι, η ζωή που περνά και χάνεται...
Δεν περιμένει.
Αν τρέχεις δε βλέπεις τα διαμαντάκια που γυαλίζουν ανάμεσα στις φυλλωσιές.
Και χάνεις όλο το νόημα της...

Ειρηνικά, φίλη μου ,
απλά και αγαπημένα.
Εύχομαι από καρδιάς υγεία και κάθε ευλογία να σου φέρει ο νέος χρόνος.
Σε φιλώ!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Ανιμάκι μου,

να το θυμόμαστε το παιδί, και την αθώα, καλοπροαίρετη ματιά του.
Αυτό δε σημαίνει αφέλεια.
Σημαίνει επιστροφή στις ρίζες,
σημαίνει μπορώ να δω το πόσο υπέροχος μπορεί πραγματικά να γίνει ο κόσμος γύρω μου.
Ένα χαμόγελο θέλουμε μερικές φορές για να κάνουμε τραμπάλα ξένοιαστοι στο στερέωμα της ζωής!
Αφορμή και αιτία!

Φιλί.
Κάνω οικονομία στην μπαταρία του κινητού, ξέχασα τον φορτιστή (ίσως και τα μυαλά μου) εκεί που ήμουν, περιμένω αύριο να μου τον φέρουν!

Να σε προσέχεις.
Εύχομαι η νέα χρονιά να σου εκπληρώσει όνειρα, μικρά και μεγάλα!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

freedula μου,

που με έχεις λιώσει με τα όσα μου χεις πει από το δικό σου σπιτικό,

είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα!

Κι εγώ τώρα πόσες αγκαλιές να σου στείλω εσένα, που όσες και να σκεφτώ μου φαίνονται λίγες;

Με την πρώτη ευκαιρία θα σου στείλω κάτι που έχω γράψει πρόσφατα για αυτό το "προσπερνάμε"...

Νιώθω υπέροχα που ξέρω ότι εκεί έξω κάπου υπάρχουν άνθρωποι σαν κι εσένα που βλέπουν τον κόσμο με παιδικό και αληθινό ενδιαφέρον, άνθρωποι που μπορούν να δουν πίσω από τις κινήσεις, τις αντιδράσεις, τη χροιά της φωνής, που μπορούν να διαβάζουν και να γιατρεύουν με ένα μόνο χάδι.

Να περάσεις όμορφα, αγαπούλα, χίλες ευλογίες να σου φέρει ο νέος χρόνος!
Σε φιλώ!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Κηπουρέ μου,

όταν λέω εγώ ότι πάντα πρωτοτυπείς!

Υπέροχος, μοναδικός, αληθινός!

Τα φιλιά μου και πολλά ευχαριστώ!
Ό,τι καλύτερο σου εύχομαι για τη νέα χρονιά! Υγεία και αγάπη πάνω απ' όλα!Καλά να περάσεις!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

witch of daffodils,
σ' ευχαριστώ καλή μου μαγισσούλα μου!
Και σε σένα ό,τι καλύτερο εύχομαι,
να είσαι γερή και γεμάτη έμπνευση για τα...μαγικά σου!

Καλή χρονιά!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Roadartist ΜΟΥ,

γλυκό μου πλάσμα...
το ξέρω, είμαι σίγουρη ότι θα σε έβρισκα απόλυτα σύμφωνη!

Ναι, ναι, να τις ανταλλάσουμε ξανά και ξανά για να πιάσουν, χα, χα!

Χίλια φιλιά κοριτσάκι μου!
Να περάσεις πολύ πολύ όμορφα!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Ρηνιώ μου,

είδες που ειδωθήκαμε;
Και πάλι λίγο μου φάνηκε! Ωραία δεν ήταν; Τι ωραία; Μαγικά!

Καλά βρε αθεόβοφη, τι έκανες;;;;;;;
Έβγαζε και έβγαζε και έβγαζε η μικρή απ' τη σακούλα... Είσαι τρελή!

Οι καλύτερες γιορτές να είναι αυτές για σένα!
Να είσαι καλά φιλενάδα μου,
σε χιλιοφιλώ!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Δημιουργία μου,
σ' ευχαριστώ πολύ πολύ!
Και σε σένα καλλιτέχνιδά μου, ό,τι καλύτερο και πολλή πολλή έμπνευση για δημιουργίες!

Πολλά φιλιά,
καλώς να μας βρει η νέα χρονιά!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Αθηνά μου,

τι ωραία που "συναντιόμαστε"!
Εσύ κι αν γράφεις όμορφα. Κι όχι μόνο!

Εύχομαι η νέα χρονιά να σε βρει γερή και ευτυχισμένη, να σου χαρίσει ό,τι ποθούμενο!

Πολλά πολλά φιλιά!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Αλίκη μου,

μέχρι να το συνειδητοποιήσω πού βρισκόμουν, έχασα και την κλήση...Τα είπαμε όμως, έστω και λίγο!
Αδέρφι μου,
σου εύχομαι πραγματικά ο νέος χρόνος να είναι ο τυχερός σου.
Να είσαι γερή και να απολαύσεις καρπούς κόπων...
Τι καλά να ήσουν κατά δω τώρα....

Πολλά πολλά φιλιά!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Αλεξάνδρα μου,

σ' ευχαριστώ!
Πάντα στοχεύεις στο κέντρο και ξεφλουδίζεις αλήθειες!
Κι εσύ να είσαι καλά και να γράφεις, μου αρέσει πάρα πολύ να σε διαβάζω!

Αυτό που μου ευχήθηκες κάνω αυτές τις μέρες. Ναι, αυτό έχει τη μεγαλύτερη αξία!
Σου αντεύχομαι να είσαι γερή και αγαπημένη πλάι σε αγαπημένους, να γεύεσαι πάντοτε με τον δικό σου μοναδικό τρόπο την αγάπη και να την μετουσιώνεις!
Πολλά φιλιά!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Άνεμε,
φίλε μου, σοφά τα λόγια σου!
Σημασία έχει ο άνθρωπος.
Και κάθε θρησκεία έχει να αποκαλύψει ωραία μηνύματα για την ανθρώπινη ζωή!

Καλώς να σε βρει ο νέος χρόνος, γερό και δυνατό!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Σιωπηλέ Νικόλα,

χαίρομαι που τα βήματά σου σε έφεραν στην ομπρέλα μου!

Δεν υπάρχει ντροπή,
μόνο μπερδεμένες προτεραιότητες...
και τα λόγια σου αυτά σε τιμούν πραγματικά,
γιατί δείχνουν ότι μπορείς και βλέπεις "πραγματικά", ότι δε φοβάσαι να αντιμετωπίσεις αλήθειες που σε πονάνε, ότι έχεις ανάγκη να βρεθείς κοντά του...
Κάλιο αργά παρά ποτέ δε λένε;
Ίσως σε άλλη φάση, να τα διάβαζες και να τα προσπερνούσες γρήγορα.
Τώρα όμως, σίγουρα θα έχουν κάτι άλλο να σου πουν... Και αυτό είναι το πιο σπουδαίο. Πες του το. Θα νιώσει σίγουρα καμάρι.
Άσε τη σιωπή στην άκρη.
Εσύ με συγκίνησες με το θάρρος να παραδεχτείς αυτο που σε πειράζει...

Να είσαι καλά,
σου εύχομαι να σε βρει ο νέος χρόνος γερό και ευτυχισμένο, πλάι στους αγαπημένους μου!
Ευχαριστώ για το πέρασμά σου!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Αμελοδήμητρά μου,

σ' ευχαριστώ.
Νομίζω ότι θα δούμε αρκετούς αν αποφασίσουμε να δούμε αληθινά γύρω μας!

Να είσαι καλά,
σου εύχομαι τα καλύτερα για τη νέα χρονιά!

Πολλά φιλιά!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Λίλα μου,
έχουμε καιρό να τα πούμε, όμως πάντα θυμάμαι εκείνη τη φορά που μου μίλησες για το μικρό σου αγγελούδι!
Ευχαριστώ για τη σκέψη σου αλλά και για όσα μου λες!
Είναι ιστορία γραμμένη με αγάπη και πολλή δική μου αλήθεια, ιστορία καθημερινή, ένας ακόμη παππούς καλόβολος και ευγενικός, που γι' αυτό περνά συχνά απαρατήρητος.
Να είσαι γερή και να περνάς όμορφα με την οικογένειά σου. Σου εύχομαι ό,τι ποθείς για τη νέα χρονιά και ευχαριστώ, ειλικρινά για το περασμά σου!

kryos είπε...

Καλή χρονιά καλή μου φίλη !!!!

Υγεία χαρά κι ότι επιθυμείς να γίνει πραγματικότητα τον καινούριο χρόνο που μόλις πέρασε το κατώφλι !!!

Φιλιά !!!

πουαντερι είπε...

Σας ειδα, σας θαυμασα και σας ζηλεψα......

ευχομαι καθε ευτυχια για τον νεο χρονο.

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Krye,
φίλε μου,
είσαι ο πρώτος επισκέπτης μου για το 2009, οπότε χρωστάω κέρασμα για το ποδαρικό!!!
Οι ευχές σου πολύ ζεστές και σ' ευχαριστώ!
Και σε σένα εύχομαι τα καλύτερα! Υγεία και αγάπη στην πρώτη σειρά!
Να είσαι καλά, γεμάτος και ευτυχισμένος!

Φιλιά!!!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Πουαντερί μου,

πραγματικά θα ήταν πολύ ωραίο να ήσουν μαζί μας!Ελπίζω να μας δοθεί η ευκαιρία πάλι και σύντομα!

Τις καλύτερες ευχές μου και σε σένα! Υγεία, αγάπη και τρελή έμπνευση για νέες δημιουργίες χρυσοχέρα μου!

Φιλιά!!!

Roadartist είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑααααααααα!!!

Οτι καλυτερο για το νεο ετος ομπρελιτσα.. :)

ΑΓΑΠΗ, ΥΓΕΙΑ για σενα και ολους οσους αγαπας.. και οτι αλλο ποθεις!!

librarian είπε...

Όμορφο το blog με πολλές ιστορίες να μας αφηγηθεί.
Καλή χρονιά με όμορφα χρώματα.

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Roadartist μου,

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!
Ευχαριστώ καλή μου φιλενάδα!
Υγεία και μετά τα βρίσκουμε τα υπόλοιπα, αρκεί να έχουμε μάτια και αυτιά ανοιχτά,ε;

Φιλιά πολλά πολλά!xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

librarian,

καλώς όρισες στην ομπρέλα μου,
μα, σε τι όμορφο χώρο ζεις και αναπνέεις...
Χαίρομαι που αισθάνθηκες όμορφα εδώ μέσα!
Με πολλά χρώματα, λοιπόν!
Την καλημέρα μου!

"ζαχαρούλα.." είπε...

καλή εβδομάδα αγαπημένη μου.....
12 και σήμερα!!!!!!!!!!!!!!!!

Ένδειξη ζωής είπε...

Μ' έφερε στο χώρο σου η κόκκινη ομπρέλα. Είναι ένα αντικείμενο που του έχω μεγάλη και ιδιαίτερη αδυναμία .
Μένω κατάπληκτη με την αφήγησή σου!
Γιατί άραγε να ζούμε έτσι...λες και μας κυνηγάει ο χρόνος; Χάνουμε την ουσία και το συνειδητοποίησα ενώ διάβαζα. Ήθελα να φωνάξω: Μην τους παρακαλάς άλλο παππού...έλα σε μένα...εγώ θα στην γράψω!!!

Συγκινήθηκα ...
Σ' ευχαριστώ γι'αυτό που μ' έκανες να νιώσω!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σου εύχομαι!

Μαριλένα είπε...

μάλλον, θα πρέπει να το διαβάσω απ' την αρχή
όλο το μπλογκ σου
μπράβο!

καλώς σε βρίσκω
:))

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Πέρασα για να ξαναδιαβάσω το υπέροχο κείμενο σου!

librarian είπε...

Δε ξέρω αν είναι όμορφος σίγουρα όμως είναι φτιαγμένος με πολλή αγάπη.
Σε ευχαριστώ.
Θα περνάω να παίρνω χρώματα.

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Ζαχαρούλα μου!!!!

Σε δυο λεπτά 11 και σήμερα! χα,χα!
Άντε, κοντεύουμε!
Ανυπομονώ!

Φιλιά πολλά!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Ένδειξη ζωής,

Καλώς ήλθες!
Αλήθεια; Αγαπάς τις κόκκινες ομπρέλες;
Έχω πολλές πολλές δικές μου φωτογραφίες από την κόκκινη ομπρέλα μου, την πηγαίνω βόλτα συχνά και ευελπιστώ να ανοίξω μια σελιδούλα για να τις τρυπώσω...
Όσο για την ιστορία, σου λέω μόνο πως γράφτηκε γιατί κι εγώ αυτό ακριβώς αισθάνθηκα όταν είδα στα μάτια αυτού του παππού τη λαχτάρα να στείλει ετούτη εδώ την κάρτα...
Εγώ σ' ευχαριστώ,
που ήρθες και στάθηκες, και άνοιξες το παραθύρι.
Ήρθα από το σπίτι σου, μου άρεσε ομολογώ πάρα πολύ, θα σου έρθω για αρμένικη βίζιτα με την πρώτη ευκαιρία!

Την καληνύχτα μου!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Μαριλένα μου,

καλώς μου όρισες!
Χαίρομαι που αισθάνθηκες όμορφα, το ίδιο κι εγώ σήμερα...
Έχουμε και κάτι κοινό, θα στο πει η ζαχαρούλα.....:)!

Ελπίζω όποτε μας δίνεται η ευκαιρία να τα λέμε!

Τα φιλιά μου!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Κηπουρέ μου,

σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου! Θα ξανάρθω στον κήπο σου γιατί πρώτον μου αρέσει και δεύτερον είναι ο πιο πρωτότυπος κήπος που έχω δει :))))

Καλή χρονιά και τα φιλιά μου!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Αχτιδούλα μου,
περίμενε,περίμενε, θα "χιονίσει" σε λίγο!

Πολλά φιλιά!xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Καλή μου librarian,

μα, η αγάπη ανθίζει ομορφιά!
Κι εγώ θα περνάω, για τον ίδιο λόγο!

Καλό βράδυ,
τα φιλιά μου!

librarian είπε...

για το χώρο που ζω και αναπνέω λέω...
ξέρω ότι είναι φτιαγμένος με αγάπη αλλά για ομορφιά είναι τόσο υποκειμενική, που δε ξέρω.

Την καληνύχτα μου, γλυκιά γεμάτη αρώματα.

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

librarian μου,
κι εγώ για το δικό σου λέω!
Η ομορφιά που βγαίνει μέσα από ο,τι είναι φτιαγμένο με αγάπη δεν είναι υποκειμενική. Είναι ολοφάνερη! Απλώς εσύ, ως δημιουργός της δε μπορείς να τη δεις αντικειμενικά! Να είσαι καλά κούκλα μου!